Korsängen A Konstgräs Enköping
9 november 2023
19:00

Referat: Enköpings SK FK U19 - Sunnersta AIF

Amatöranalys: Viktig match. Vilket märktes på alla inblandade. Vinnaren kan ju känna sig relativt säker på att gå segrande ur kvalserien. Matchbilden var ganska tydligt SAIFs, och vi förde oftast spelet. Men ibland hamnar vi i tidsnöd i snabba omställningar, vilket straffar oss.

Vi tog dock kommandot i denna matchen redan efter 7 minuter med ett fint 0-1. Repliken från ESK dröjde inte så länge, och i den 25e minuten kunde deras måltjuv slå in 1-1 på ett inlägg från kanten efter just bolltapp och en snabb omställning. Resten av halvleken var lite böljande, men i slutet skapade vi ett jättefint läge som dessvärre räddades av ESKs målvakt.

I andra halvlek kändes det som att vi tog ett ännu kraftigare grepp om matchen, och skapade flera fina lägen som kanske skulle resulterat. Och 1-2 kom också ganska tidigt efter ett fint förarbete och inspel från kanten till en friställd spelare med öppet mål. Ett måls ledning känns ju aldrig stensäkert, men vi fick vänta ända till slutminutrarna innan vår målvakt för dagen fick en assist som ledde till 1-3 och avgjord match.

Över det hela taget, och med matchens dignitet i beaktande, ty cker jag det var en stabil insats och en bra genomförd match. Speciellt andra halvlek. Vi får se hur mycket ESK ocrkar tjafsa om att vi råkade ha en spelare med fel tröjnummer, men det kommer väl mer att vara av akademisk betydels.

Tims expertanalys: Innan match kändes det att vi hade bra koll på hur ESK skulle spela och viktigare hur vi ville spela, hur vi skulle komma till avslut och göra mål och vad behövdes för att minska farliga lägen på egen plan halva.

Första började väldigt bra och målet som görs 0-1 har vi sett flera gånger under säsongen där vi utnyttjar en snabb kontring och har folk som tar bra löpningar in i box. Den här gången kombinerades twinsen sedan var Edvin på plats för att avsluta anfallet.

Vi dippade sedan när vi började spela direkt för ofta, är för snäll i omställningar och fundersam när vi bryter bollen då har ESK sin stund där de kvittera och trycka på med inspel från högerkanten. Impad av hur vi klara den här stunden och inte låta matchen rinna bort från oss.

Inför andra halvlek var det bara små korrigeringar i pressen och speluppbyggnad som var fokuset.

Andra halvlek var det vi som ägde spelet, vi fortsatt skapa chanser i straffområdet, 1-2 gjorts av Anders där vi vinna bollen högt via Oscar E för spela in Anders och med 1-2 var det viktigt att behålla fokus i eget straffområdet medans ESK fortsatt med ett direkt spel för att försöka skapa målchans av misstog av våra backar men det kom aldrig.

1-3 spikade 3 poäng när Elias spela Oscar fram till luftduell med MV vilket han vinner och nicka hem den.

En mogen prestation av grabbarna för att hantera motgången, komma till läge ofta och till slut säkra resultatet.

En match kvar för säsongen. Missa inte den!!! Onsdagen 15 Nov 20:00 i Sävja mot Vaksala som antagligen kommer vara SUPERTAGGADE. Kom och heja på våra fantastiska grabbar!!!